Overnachten rond het Lipnomeer

Het aanbod van accommodaties aan het Lipnomeer is vrij divers. In Lipno nad Vltavou is er sprake van een mix van vakantieparken (met appartementen en vakantiewoningen), pensions en individuele vakantiewoningen. Verder zijn er drie campings die in de winterperiode geen enkel teken van leven laten zien. Wie met de caravan, tent of camper naar Lipno nad Vltavou wil reizen die zal in de winter voor een gesloten poort staan. Rondom en in Lipno nad Vltavou is er voldoende aanbod van privéwoningen en villa’s. Redelijk wat van deze vakantiewoningen zijn in het bezit van Nederlanders en/of worden via Nederlandse sites aangeboden. De prijzen liggen buiten het hoogseizoen op een laag niveau. Zelfs in de zomervakantie kun je al rond de 800 tot 900 euro per week een ruime en luxe ingerichte villa huren voor een week. In de wintermaanden liggen deze prijzen zelfs nog lager, met uitzondering van de schoolvakanties. Zo zijn de twee weken rondom Kerstmis en Oud & Nieuw in de regel de allerduurste maanden. Ook tijdens de Nederlandse voorjaarsvakanties liggen de prijzen tientallen procenten hoger dan in de weken daarvoor en er meteen na. Een groot park met privéwoningen is Villapark Lipno Dreams, gelegen op de heuvel Kramolin op een paar honderd meter van de rodelbaan en de opstapplaats van de stoeltjeslift.
Lipno Lake Resort

Onder Nederlanders erg populair is het Lipno Lake Resort, dat vrijwel direct aan de piste ligt. Vanaf de appartementen in het M-gebouw zit je op ongeveer honderdvijftig tot tweehonderd meter van de stoeltjeslift af. Het Lipno Lake Resort heeft in 2006 haar deuren geopend en is mede dankzij Nederlandse investeerders gerealiseerd. De luxe appartementen zijn ruim opgezet, voorzien van alle gemakken en voor wie ‘s avonds lekker voor de buis wil hangen zijn vrijwel alle Nederlandse televisiezenders te bekijken. Het Lipno Lake Resort wordt steevast zeer goed beoordeeld in beoordelingssite Zoover. Het vakantiepark ligt niet direct aan het Lipnomeer maar wordt door doorgaande weg B-163 en het Landal Lipno Marina park gescheiden van het meer. De hoger gelegen appartementen hebben een redelijk tot goed uitzicht over het Lipnomeer.

Landal Marina Lipno

De bekende keten Landal is aan het Lipnomeer vertegenwoordigd met een vakantiepark dat direct aan het meer en de jachthaven ligt. In vergelijking tot het hier boven vermelde Lipno Lake Resort is de ligging van het park beter ten opzicht van het meer. Naar de skipiste is het echter wel iets verder lopen. De voetgangerstunnel zorgt ervoor dat je de doorgaande weg niet over hoeft te steken. De appartementen van Landal Lipno zijn gesitueerd in gebouwen die verspreid over het park staan. Hierdoor wordt er een ruimtelijk gevoel gecreëerd en hebben vrijwel alle appartementen (deels) uitzicht over het Lipnomeer.

Ga naar de website van Landal Marina Lipno